NAAR ACT
zwart-wit foto van linda vd bergh, thuis aan het tekenen

Linda van den Bergh

“Van jongs af aan ben ik altijd creatief in de weer geweest met tekenen, schilderen en knutselen. Toen ik elf jaar was wist ik wat ik wilde worden: goudsmid. Naast mijn werk als juwelier/goudsmid heb ik verscheidene hobby-cursussen in tekenen en schilderen gevolgd. Toen mijn dochters wat ouder waren heb ik de kunstacademie gedaan, en ging er een wereld van techniek open voor mij. Ik heb les gehad volgens de Angel-methode. Die is vooral toegespitst op zeer verfijnd leren tekenen en schilderen volgens de methodes van de oude meesters, en op het belang van de werking van schaduw en licht, en het leren creëren van ronding in je werk.” (Round-sizing)

In al die jaren dat ik teken en schilder heb ik vaak van mensen de reactie gekregen dat ze dat zelf ook graag zouden leren. Daarom heb ik als klassiek geschoold professional mijn atelier opengesteld om mijn kennis te delen, en door te geven aan anderen hoe geweldig het is om leren wat je met de juiste technieken kunt bereiken en gaandeweg te ontdekken wat je eigen stijl is.

Het ontdekken van mijn eigen stijl maakte mij er bewust van hoe ik de wereld zie en hoe dat zichtbaar te maken voor een ander. Ik ben nieuwsgierig hoe jij de wereld ziet.”

_DSC8264
Kleurrijk leeuw op canvas bij Artstudio Linda in Amstelveen
_DSC8275
_DSC8356
_DSC8230
Leer portrettekenen bij artstudio linda